Creatieproces

Stappenplan

Kennismaking

Is er een moment in je leven of een persoon waarvan je graag een tastbare herinnering wil vastleggen? In een gesprek gaan we op zoek wat het beste bij jou en je verhaal past.

Bodycasting is een intiem proces dat ook emotioneel kan zijn. Ik nodig jullie dan ook graag uit voor een persoonlijk gesprek zodat we elkaar kunnen leren kennen.

Maken van de mal

In mijn atelier in Akkrum bent je van harte welkom. Ben je of zijn jullie niet in staat om bij mij te komen, om wat van reden dan ook, dan kan ik natuurlijk altijd op locatie komen. 

Ik werk met alginaat wat huid en milieuvriendelijk is. Het is medisch goedgekeurd en kan dus veilig gebruikt worden bij dieren, baby’s en kinderen. Samen nemen we de tijd om de goede positie van de casting te krijgen. Ik leg alle stappen uit en maak het alginaat klaar, om vervolgens de mal te gaan maken.

Ingieten van de mal

Als de mal klaar is dan zit je/jullie werk erop en ga ik de mal zo snel mogelijk ingieten met 2-componenten acrylhars. Na een uur is het hars hard genoeg en kan het uit de mal gehaald worden.

Ontmallen

Het uitpakken van het beeld gaat beginnen. Heel voorzichtig wordt het beeld uit de mal gehaald. Dit is net als het uitpakken van een cadeau. Het blijft altijd spannend of het gelukt is. Al het alginaat wordt voorzichtig tussen de groeven weggehaald, zodat het beeld verder kan uitharden.

Zie ook hieronder een video van het proces.

Beeld bewerken

Met handgereedschap verlos ik het beeld van luchtbellen, oneffenheden en ander fijn werk. Ik wil de kleinste details van het beeld duidelijk naar voren halen. Er zit hier dan ook aardig wat uren handwerk in.

Afwerking

Na het bewerken van het beeld ga ik vervolgens het beeld kleuren. Er zijn diverse kleuren en schildertechnieken mogelijk, waardoor de details nog beter naar voren komen. Er worden 5 lagen aangebracht tot het gewenste eindresultaat. 

Het beeld wordt gepresenteerd opgeleverd, zoals met je/jullie besproken is. Dan neem ik contact op, voor het inplannen van de onthulling.

De onthulling

Met veel liefde, aandacht en plezier heb ik aan het beeld gewerkt, jouw tastbare herinnering is klaar.

Video

het proces van het beeld uit de mal halen

Voor en Na

Left ImageRight Image
Left ImageRight Image

Wij zijn al gecast!

ieder mens of dier is uniek en verdient een casting

Gezin

moeder, dochter, zoon

Kees

mijn buurkater

Puck

mijn kleindier

Tarieven

Omdat de mogelijkheden voor het maken van jouw tastbare herinnering zo uiteen lopen, neem ik graag de tijd voor je om jouw wensen te bespreken en aan de hand daarvan een offerte op maat te maken.

Scroll naar boven